Parus Outdoor/Lofoottien melontavaellus

Lofoottien melontavaellus 8.- 13.7.2024
Lofoottien melontavaellus on Pohjoisnorjan kauneimpiin maisemiin sijoittuva opastettu melontaretki, jossa on mahdollista päästä haastamaan omia taitoja sekä retkeilyn että melontaharrastuksen saralla.

Turkoosi meri, jylhät ja korkeat kalliorannat sekä puhtaan valkoiset hiekkarannat ovat unohtumaton kokemus, joka jää mieliin ikuisiksi ajoiksi. Turvallista, yhteisöllistä sekä opettavaista retkeä muistellaan vielä vuosia sen jälkeen. Lofoottien kauniit maisemat pääset kokemaan parhaimmillaan nimenomaan meloen!

Retken tavoitteena on tuottaa asiakkaalle elämys, jossa pääsee sopivasti oppimaan uutta, haastamaan omia taitojaan sekä kehittymään niin melojana kuin retkeilijänäkin. Norjan karu luonto ja arvaamaton meri vuorovesivirtoineen antaa täydelliset olosuhteet uuden oppimiseen sekä huikeiden elämysten kokemiseen.

Ohjelma ja reittikuvaus:
Melomme ympyräreitin, minkä aikana pääsee kokemaan upeita vuonoja, niiden vuorovesivirtoja, satumaisen hienoja hiekkarantoja, pieniä kalastajakyliä, nousu ja laskuveden muuttamaa maisemaa sekä oikeaa valtameriaallokkoa. Kelin suosiessa, voimme tietyiltä leiripaikoilta myös huiputtaa lähivuoria kävellen. Turvallisuussyistä tieverkosto kulkee kohtalaisen lähellä reittiämme koko viikon ajan, mutta leiriydyimme vain luonnon helmaan.

Ohjelma:
8.7 klo 12:00: Tapaaminen lähtöpaikalla ja siirtyminen meloen ensimmäiseen leiripaikkaan
9.7: Melontapäivä
10.7: Melontapäivä
11.7.: Melontapäivä
12.7: Melontapäivä
13.7: Saavumme päätepisteeseen viimeistään klo 14:00
Käytössämme on myös varapäivä (päivä 7), joka käytetään tarvittaessa, mikäli liikkuminen on sään tai muun tekijän vuoksi hidastunut.

​​Majoitus, ruokailut ja varusteet: 
Majoittuminen tapahtuu teltoissa. Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, tarvitset mukaan myös omat ruoanlaittovälineet. Vedentäyttöpaikkoja on jokaisella mantereella sijaitsevalla leiripaikalla, mutta mikäli leiriydymme saareen, tulee juomavesiin varautua aikaisemmilla leiripaikoilla.

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Melojan tulee varautua kylmään ilmaan, kovaan tuuleen, pitkään vesisateeseen sekä myös helteeseen ja paahtavaan auringonpaisteeseen. Jokaisella tulee olla henkilökohtainen EA-laukku, järjestäjä vastaa ryhmäkohtaisesta turvallisuus- ja pelastusvarustuksesta.

Tarvitsetko vuokravälineitä, tiedustelut petteri@parusoutdoor.fi

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 • Hyvä kajakin peruskäsittelytaito esim. Meloja1 peruskurssi + vähintään kahden vuoden melontakokemus myös tuulisissa ja aallokkoisissa olosuhteissa
 • Kestävyyttä meloa maksimissaan 30km päivässä. Päivämatkat vaihtelevat 10km-30km
 • Hyvät retkeilytaidot
 • Vaatimustaso 3;  www.meloja.fi/retket/vaatimukset

Hinta sisältää:

 • Kouluttajien palvelut
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen
 • Yhden ennakkotapaamisen(online) mahdollisia kysymyksiä varten


Hinta ei sisällä:

 • Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin, pyrimme järjestämään kimppakyytejä osallistujien kesken
 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaista vakuutusta, järjestäjän puolesta on toiminnan vastuuvakuutus


Pääkouluttaja: 
​Pääkouluttajana kurssilla toimii kokenut melontaohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana yli 20 vuoden ajan sekä toimii edelleen Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle. Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana.

Perustiedot
Lisätietoja
Maksimi ryhmäkoko 12hlö. Retki toteutuu mikäli siihen ilmoittautuu 5 osallistujaa.

Kielet
Suomi

Vaativuustaso
Vaativa

Vakuutukset
Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

Kelpoisuus
Taito- ja kokemusvaatimukset: Hyvä kajakin peruskäsittelytaito esim. Meloja1 peruskurssi + vähintään kahden vuoden melontakokemus myös tuulisissa ja aallokkoisissa olosuhteissa Kestävyyttä meloa maksimissaan 30km päivässä. Päivämatkat vaihtelevat 10km-30km Hyvät retkeilytaidot Vaatimustaso 3; www.meloja.fi/retket/vaatimukset

Tiedustelut
Parus Outdoor
petteri@parusoutdoor.fi
050 556 6844
Y-tunnus: 2691738-6